September 12-13

2023
Taipei · Taiwan

2023 ASIAN CONFERENCE OF WOMEN'S SHELTERS

Tackling Online and Technology-Facilitated Gender-based Violence in Asia

Join us in person or online!







Advisors:







2023 Asian Conference of Women's Shelters - Tackling Online

and Technology-Facilitated Gender-based Violence in Asia

Date:

2023.9.12-13

Location:

Room 801, Chang Yung-Fa Foundation

No. 11, Zhongshan S. Rd., Zhongzheng Dist., Taipei City 100012, Taiwan

Overview:

2023 ACWS will offer a global platform for individuals working to combat

gender-based violence (GBV) in digital contexts from around the world. Participants

will have the opportunity to gain insights on effective strategies to eliminate cyber

GBV and ensure that service providers throughout Asia are equipped to address this

issue. The conference will cover a range of topics, including enhancing access to

specialized survivor-centered support, advocating for policies that offer swift

remedies to survivors, and strengthening collaboration between states, the

technology sector, civil society, and women's rights organizations. By joining forces,

we can effectively respond to and prevent GBV, thereby creating a safer and more

inclusive digital environment.

Organizers:

Asian Network of Women's Shelters

The Garden of Hope Foundation

Attendance Number:

In-Person: 130 participants, 30 foreign, 100 Taiwanese Participants.

Online: 300 participants, mostly frontline workers from around the world.

Conference Agenda

September 12, Tuesday

Taipei Time	Agenda	Length		
08:30 - 09:00	Physical and online check-in	30 min		
09:00 - 09:30	 Opening Ceremony: CEO of Garden of Hope Foundation - Wang, Yueh-Hao Minister without Portfolio of Executive Yuan - LO, Ping-cheng Minister of Ministry of Foreign Affairs, Jaushieh Joseph Wu Deputy Minister of the Ministry of Health and Welfare, Li-Feng Lee. Chair of Asian Network of Women's Shelters, Chi, Hui-Jung First Vice-President of Grevio, Council of Europe, Aleid van den Brink Group Photo 	30 min		
Report of TFGBV in each region (Tentative Agenda and Speakers)				
09:30 - 10:00	KEYNOTE: Global Perspective on OTFGBV Speaker: Gender-based Violence Technical Advisor, Asia and the Pacific Regional Office of UNFPA, Sujata Tuladhar	30 min		
10:00 - 10:15	Taiwan Speaker: Director-General of the Department of Protective Services, Chang Hsiu-yuan	15 min		
10:15 - 10:30	South Korea Speaker: CEO of Stand-up Against Sex Trafficking of Minors, Jin-Kyeong Cho	15 min		
10:30 - 10:45	Malaysia Speaker: Women's Aid Organisation, Yih Jiun Tan	15 min		
10:45 - 11:05	Short break	20 min		
11:05 - 11:20	Australia Speaker: WESNET, Karen Bentley	15 min		

11:20 - 11:35	Europe Speaker: First Vice-President of Grevio, Council of Europe, Aleid van den Brink	15 min
11:35 - 11:50	US Speaker: NNEDV, Erica Olsen	15 min
11:50 - 12:30	Countries Plenary / QA	40 min
12:30 - 13:30	Lunch	1 hr
13:30 - 13:45	Survivor Testimony Speaker: Anny Chang	15 min
The inte	ersection of TFGBV and other Abuse (Tentative Agenda and Speakers	s)
13:45 - 14:10	Online Dating Safety Speaker: WESNET, Karen Bentley	25 min
14:10 - 14:35	Distribution of NDII of adults and children (CSAM) Speaker: ECPAT Taiwan, Speaker TBD	25 min
14:35 - 15:00	The latest development of TFGBV (Stalkerware, Financial Abuse) Speaker: NNEDV, Erica Olsen	25 min
15:00 - 15:30	Session Plenary I	30 min
15:30 - 15:50	Short break	20 min
15:50 - 17:00	Discussion: OTFGBV Intervention, prevention, and Education Panelists: Lorraine LIM, SCWO Organization for Pornography And sexual exploitation survivors, Japan Stand-up Against Sex Trafficking of Minors, South Korea Taipei Women's Rescue Foundation, Tu, Ying-Chiu	70 min
17:00 - 17:10	Closing Remarks and Reminders	10 min
18:00 - 20:00	Banquet Location: Restaurant at Legislative Yuan	2 hr

September 13, Wednesday

Taipei Time	Agenda	Length
09:00 - 09:30	Physical and online check-in	30 min
09:30 - 10:00	KEYNOTE: The mechanism of the Institute of Watch Internet Network (iWIN), Taiwan Speaker: Institute of Watch Internet Network, LIU, Yu-Chun	30 min
10:00 - 12:00	Beyond TFGBV: Mapping the Future Panelists: Google, Anita Chen Meta, Malina Enlund Dcard, Speaker TBD Swag, Eric Lai Furuke, Yanis Li	2 hr
12:00 - 13:00	Lunch	1 hr
13:00 - 15:00	Legislation and Regulation of TFGBV: Panelists:	2 hr
15:00 - 15:20	Joint Declaration / Closing Remarks	20 min